De anderhalvemetersamenleving

In dit project moesten we zelf een opdrachtgever vinden. Dit hadden we al eerder gedaan namelijk in het project website bouwen. Mijn team en ik hadden besloten om een Italiaans restaurant genaamd Gusto te kiezen. Het project luidde als volgt: In de coronacrisis hebben restaurants en sportclubs het erg moeilijk. Daarom moesten wij een plan/ideeën verzinnen voor de opdrachtgever, waardoor het bedrijf/restaurant van je opdrachtgever zo goed mogelijk door kan draaien in de anderhalvemetersamenleving. 

Gusto is een Italiaans restaurant in Ouderkerk a/d Amstel waar je ontzettend lekkere pizza's kan afhalen, laten bezorgen of ter plaatse kan eten. Het restaurant heeft een terras en je kan er binnen ook gezellig eten. Vroeger heette dit restaurant Napa, maar toen het een nieuwe eigenaar kreeg is de naam verandert. Onze opdrachtgever verwachtte van ons een lijst met ideeën, terwijl andere groepjes bijvoorbeeld een plattegrond moesten maken.

Eisen:

We moesten eisen bedenken en aan de hand van de eisen moesten we de ideeën bedenken.

  • De ideeën moeten in de kleine ruimte die er is passen.

  • De ideeën moeten zonder al te veel geld uit te geven gebruikt kunnen worden.

  • De oplossing moet makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

  • De oplossing moet veilig zijn voor de klanten en het personeel.

  • De oplossing moet ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk klanten in een avond kunnen eten.


Om alle informatie op één plek te verzamelen hadden we een online poster gemaakt. In deze poster hadden we een aantal dingen verwerkt, waaronder de plattegrond van het restaurant, de problemen waarmee het restaurant te maken krijgt en hoeveel mensen er werken. Al deze punten waren essentieel voor het bedenken van een oplossing. 

Onze ideeën

  • Bestellingen kunnen worden gedaan door een raam dat met een schuifje open en dicht gaat. Als je bestelling klaar is kan je het op komen halen en mee naar huis brengen. Ze hoeven mensen niet meer naar binnen om hun bestelling te doen. Dit is ook veiliger, want uit een onderzoek blijkt dat corona veel minder snel wordt overgegeven in de buiten lucht dan in een gebouw. Dit idee zal niet veel kosten en kan ook na de coronacrisis worden gebruikt, want zo hoeven komt er niet een hele rij binnen in het restaurant. Dit idee is alleen van toepassing voor mensen die hun eten afhalen en dan weer naar huis gaan.

    1. Vierkante vlakken op de vloer met tape. Dit geeft aan hoeveel anderhalve meter is en zo vergeten mensen het niet. Dit zal ervoor zorgen dat er goed anderhalve meter wordt gehouden. Het zal niet veel kosten en het zal na de coronacrisis niet meer worden gebruikt.

    1. Het is een probleem dat corona ook kan zitten op voorwerpen, zoals een menukaart. Daarom is een QR-code op de tafel erg handig. Deze QR-code kan je scannen met je telefoon en die brengt je naar een online menukaart. Hierdoor hoeven er geen menukaarten worden gebruikt. Een ander idee met de QR-code is om een QR-code op de website te zetten, waardoor mensen die een reservering doen op de website gelijk kunnen kijken wat ze willen eten. Hierdoor hoeven mensen niet meer na te denken wat ze willen eten als ze al in het restaurant zitten. Zo kan er gelijk een bestelling worden gedaan. Ook is dit handig, omdat de mensen niet meer een menukaart hoeven vast te houden die mogelijk corona vasthoudt. Ook dit idee zal niet veel kosten en is ook handig na de coronacrisis.

    1. Voor mensen met een zwakke gezondheid is dit een nog moeilijkere tijd. Sommige mensen durven namelijk helemaal niet meer het huis uit. Daarom hadden wij bedacht om een aparte plek in het restaurant te creëren waar deze zwakkere mensen kunnen eten. Ook heeft deze plek een aparte ober die alleen deze plek bediend. Zo komen deze mensen niet in de buurt van de andere gasten. De mensen in deze ruimte houden uiteraard ook anderhalve meter afstand. Dit idee zal ook weer bijna niks kosten en zal na de coronacrisis niet meer worden gebruikt.

    1. Een ander idee is de tafels van elkaar afscheiden door middel van planten of glazen platen. Dit zorgt ervoor dat bijv. geen spuug of iets anders van de ene tafel naar de andere komt. Dit blijft dan op de planten en platen zitten. Als de mensen van die tafel weggaan wordt alles weer ontsmet. Zo zorg je voor minimale verspreiding.

    1. Ook zullen er in deze tijd meer gasten buiten zitten. Helaas kan dit soms niet, omdat het te koud is of omdat het regent. Door middel van verwarmingen en parasols kan dit voorkomen worden. Zo kunnen mensen gewoon buiten zitten eten en hier is de verspreiding ook minimaal, omdat het corona virus buiten veel minder snel verspreidt. Dit kan na de crisis ook worden gebruikt bijv. in de winter.


©2020 Manege Derby. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin