Insecten op je bord
De manier waarop de mens momenteel vlees consumeert kan niet langer meer door gaan. De vlees productie heeft te grote gevolgen voor het klimaat en dat is ook te merken aan bijvoorbeeld het smelten van de ijskappen. Er moet dus verandering in komen. Wetenschappers doen al veel onderzoek naar eventuele vervangingen voor vlees. Insecten consumptie is daar één van.


Wij kregen de opdracht om te gaan koken met insecten. Dit gerecht werd opgesteld op basis van veel onderzoek en persoonlijke voorkeuren. Vervolgens moesten wij een marketingplan opstellen voor hoe we onze bedachte gerechten zouden gaan verkopen bij Restaurant .
DAY was samen met het restaurant Gerrit onze opdrachtgever voor dit project. Het zijn beide ontzettend leuke plekken om even een hapje te eten of gewoon iets te gaan drinken. Ze zijn allebei erg veel bezig met de toekomst en ook zij zien dat er verandering moet komen in onze manier van eten. Om die reden hebben zij ons de opdracht gegeven om een gerecht samen te stellen bestaande uit onder andere insecten.
Aangezien mijn groepje bestond uit 5 personen ontwikkelde wij 2 gerechten. Dit was kaiserschmarrn met buffalo's en nuggets met meelwormen. Er zit natuurlijk geen vlees in kaiserscharrn dus dit gerecht dient niet als vervanger, maar meer als kennismaker met het eten van insecten. Je merkt namelijk haast niet dat er insecten in zitten. Ons marketingplan bestaat o.a. uit een SWOT-analyse en een User Persona.
Media
Een leuk weetje over dit project: Aan het einde van het project presenteerde wij onze gerechten bij het restaurant Gerrit. Hier zat een jury die elk gerecht beoordeelde. Uiteindelijk werd onze kaiserscharrn benoemd tot beste gerecht van de dag wat natuurlijk hartstikke leuk is om te horen.
Hier ziet u het projectboekje van Insecten op je bord
Hier ziet u een uitgebreide uitleg van de twee gerechten. Deze uitleg bestaat onder andere uit een lijst met ingrediënten
Hier ziet u ons eindverslag van het project Insecten op je bord